LA TIRELIRE

 

HOME

HET HUIS

DE OMGEVING

WAT TE ZIEN

WAT TE DOEN

BESCHIKBAAR

PRIJZEN

LINKS

CONTACT

FOTO'S

45420 BONNY SUR LOIRE

 

De omgeving van "La Tirelire"

 

Bonny sur Loire ligt 150 km zuidelijk van Parijs. Het is een levendig stadje met iets meer dan 2000 inwoners. Met een dag rijden (8 uur) is het nog geen 700 km van Amsterdam.                                                                                                                             De temperatuur is over het algemeen   4-5 graden hoger dan in Nederland, het voelt er aangenaam aan omdat het er weinig waait. En er zijn veel meer zonuren.

Bonny heeft met de  verscheidene winkels een streekfunctie. Er zijn o.a. 2 hotels, twee supermarkten, enkele restaurants, een office de Tourisme en een camping.  Bonny sur Loire ligt nog in de regio "Centre" maar grenst aan de "Bourgogne". Het ligt tevens op de kruising met de departementen; Loiret  (45),  Niévre (58) en de Cher (18).   Vanaf afslag 21 op  autoroute A77 is het nog 4 kilometer rijden naar de gite.

De grote steden; Orleans, Bourges, Auxerre en Nevers. liggen op ongeveer 80 kilometer afstand.   Montargis, met zijn mooie  grachtjes en leuke winkels  is 35 minuten rijden.   Parijs ligt op 150 kilometer naar het noorden.                         

Aan beide kanten van de Loire, de langste rivier van Frankrijk, ligt een prachtig heuvellandschap. De vele slingerweggetjes bieden de mooiste vergezichten.   Vroeger behoorde deze streek tot een belangrijk wijngebied maar tegenwoordig  is er ook veel  landbouw.  Er zijn nu nog voldoende druivenvelden en  "caves" in de wijde omgeving waar het goed wijnproeven is.  Iets verder van de Loire verwijderd is de grondsoort  hoofdzakelijk klei. Hierdoor  zijn veel pottenbakkers dorpjes met  galeries  ontstaan.   

 

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   ZONSONDERGANG AAN DE LOIRE